De ce și când este o linie de credit o soluție de finanțare bună pentru afacerea ta?

Ai nevoie de o finanțare pentru afacerea ta? Sunt multe opțiuni dintre care poți alege, iar noi, în continuare, îți vom prezenta una dintre ele și când este aceasta o alegere inspirată: linia de credit.

Ca produs bancar, o Linie de Credit pentru Societăți Comerciale este un produs de creditare de tip revolving – adică oferă posibilitatea de a avea trageri și rambursări multiple în cadrul perioadei de creditare, în limita plafonului disponibil. Ce înseamnă asta, ca beneficiu pentru afacerea ta? Ei bine, se traduce prin faptul că vei plăti doar pentru sumele utilizate.

La ce putem utiliza o Linie de Credit Societăți Comerciale?

Prin specificul său, avantajele unei linii de credit fac ca aceasta să fie pretabilă la activități precum:

  • Finanțarea activității curente – satisface nevoile curente de capital pe care le poate avea afacerea ta: plăți furnizori, achiziții de materiale, mărfuri, impozite, salarii, taxe, ceea ce va asigura continuitate în afacerea ta.
  • Acoperirea unui decalaj între încasări și plăți.
  • Finanțarea altor credite.

Ce avantaje are o linie de credit?

Principalul avantaj pe care această soluție de finanțare îl are este faptul că plătești doar pentru sumele utilizate.

Alte avantaje ale liniei de credit sunt:

  • Credit de tip revolving, adică sumele rambursate pot fi reutilizate.
  • Rata de rambursare și scadența sunt unice, fiind stabilite în ultima zi a perioadei de creditare.

Ce dezavantaje are o linie de credit?

Pentru avantajul de a fi revolving, cât și pentru faptul că se plătește doar pentru sumele utilizate, unii antreprenori au tendința de a folosi liniile de credit pentru investiții. Acest lucru poate genera însă un dezechilibru financiar.

Consultanții credit.ro se asigură însă, încă de la început, că această finanțare este potrivită pentru nevoile afacerii pentru care este solicitată, și caută să vină de fiecare dată cu soluții personalizate.

Am nevoie de o linie de credit. Cum o pot obține?

Înainte de a te hotărâ că o linie de credit este ceea ce ai nevoie, este bine să știi că prin intermediul ei – la credit.ro,  poți finanța între 10.000 lei și 2.000.000 lei, pentru perioade de 3-12 luni, cu posibilitate de prelungire. Pentru suma utilizată (nu contractată), vei plăti o dobândă fixă de 0.164/zi, plătibilă lunar, cu o perioadă de grație de 7 zile. Alte comisioane nu sunt percepute.

De exemplu, pentru folosirea unei linii de credit de 10.000 lei, pentru o perioadă de 20 de zile, vei avea de achitat, la data scadentă, 328 lei.

Contractarea unei linii de credit se face prin prezentarea unor acte identificare ale Societății Comerciale (act constitutiv, CUI), și a unor documente privind garanțiile propuse.

La credit.ro, acceptăm garanții precum Ipotecă imobiliară Rang 1, asupra imobilelor de tip:
– apartamente
– terenuri agricole sau intravilane
– case, vile.
– spații comerciale sau industriale

Sperăm că am lămurit de ce și când este o linie de credit o soluție de finanțare bună pentru afacerea ta. Fie că ai nevoie de această soluție de finanțare, sau de alta, nu uita că suntem aici să finanțăm evoluția business-ului tău și că ne poți contacta oricând pentru asta