Multi clienti sau potentiali clienti ne trimit diverse intrebari cu privire la oferta noastra, chiar daca majoritatea curiozitatilor lor sunt satisfacute de informatiile prezentate cu maximum de transparenta in sectiunile specifice ale site-ului nostru (Intrebari frecvente, Cum obtii rapid un credit?, Motive sa alegi Credit.ro etc.). Una dintre acestea, care apare recurent, este urmatoarea: „Ce inseamna preaprobarea creditului si ce presupune?„.

Tocmai de aceea, am decis sa dedicam un articol temei respective, iar, parcurgandu-l, vei inlatura orice nelamurire si vei fi cu un pas mai aproape de a lua o decizie benefica pentru firma pe care o conduci sau administrezi: contractarea unui credit IFN cu garantie imobiliara!

Ce inseamna preaprobarea creditului?

Preaprobarea inseamna ca un creditor, in cazul de fata IFN Imprumut SA (Credit.ro), este de acord, in principiu, cu imprumutarea banilor necesari pentru activitatile curente sau alte cheltuieli ale firmei tale. Totusi, aceasta nu inseamna (inca) faptul ca banii iti vor fi trimisi in cont, ci un pas important in directia dorita: dupa ce furnizorul si-a dat OK-ul, pot fi pusi in miscare pasii pana la aprobarea propriu-zisa. Institutia financiara nebancara pe care o reprezentam vine cu preaprobarea in 10 minute, iar suma ceruta iti va fi virata in cont in maximum 24 de ore de la momentul aplicarii (online sau telefonice).

Practic, preaprobarea creditului reprezinta primul contact dintre tine, in calitate de client, si furnizorul ales, iar faptul ca se merge mai departe arata o potrivire intocmai intre cerintele si criteriile tale si oferta acestuia.

Spre exemplu, in cazul nostru, trebuie sa alegi tipul de credit dorit (Linie de credit, Credit cu garantie imobiliara etc.), suma dorita (intre 10.000 de lei si 2.000.000 de lei), perioada (intre 3 luni si 12 luni), garantia oferita (un apartament, o casa/vila, o cladire industriala, un spatiu comercial, un teren sau chiar o viitoare constructie), suprafata, anul constructiei si judetul. In cel mult 10 minute dupa ce apesi butonul „Aplica acum„, vei fi contactat de reprezentantii Credit.ro.

In cazurile obisnuite, preaprobarea creditului poate chiar expira, insa la Credit.ro nu este… timp pentru asa ceva, la propriu si la figurat, intrucat aprobarea va veni in cel mult 24 de ore, dupa parcurgerea tuturor pasilor aferenti, finalizandu-se, asa cum este de asteptat, cu virarea in cont a imprumutului solicitat. Astfel, unul dintre consultanti te va contacta pentru trimiterea documentatiei necesare (mult mai putine acte decat daca ai opta pentru un credit contractat de la o banca in loc de un IFN), iar, dupa analiza sa, vei primi pe e-mail contractul – fara vreun cost pana in acest moment!

Ultimii pasi constau in vizita, la proprietatea aleasa drept garantie, a unui expert evaluator (ocazie cu care vei achita si taxa pentru evaluare, a carei valoare o vei afla in prealabil) si drumul la biroul Credit.ro, unde vei semna contractul (in prezenta unui notar care se va asigura ca documentele respecta toate conditiile legale).

In concluzie, daca alegi IFN-ul nostru, cu o experienta indelungata, maximum de profesionalism si zeci de mii de clienti la activ, preaprobarea imprumutului este o simpla formalitate, un „preambul” al acordului propriu-zis si al virarii sumei integrale, spre a o folosi asa cum consideri de cuviinta!