Fie că ești persoană juridică sau persoană fizică, credite nebancare pentru restanțieri pot fi o soluție atunci când ai nevoie de un împrumut rapid sigur, lipsit de birocrația sistemului bancar.

Cu toții adunăm datorii. În cazul persoanelor juridice, clienții care nu achită facturile la timp pot provoca blocaje în activitate, neputând astfel să plătești, la rândul tău, furnizorii. Ce este de făcut pentru deblocarea activității? Alegi să faci un împrumut – o linie de credit – iar cum condițiile de acordare credit ale băncilor sunt din ce în ce mai stufoase, te îndrepți către un împrumut nebancar.

Acest tip de finanțare este tot mai popular în ultimii ani, întrucât poți obține un împrumut nebancar în cel mult 24 de ore, iar afacerea ta își continuă activitatea. De multe ori, toată procedura este optimizată online, iar tu nu te ridici din fața calculatorului.

Credite nebancare pentru restanțieri – o soluție pentru achitarea rapidă a datoriilor Societăților Comerciale?

Consultanții credit.ro le recomandă întotdeauna clienților să aleagă opțiunea de împrumut doar când nu mai au alte soluții pentru finanțarea și deblocarea activității. Astfel, până să alegi un credit nebancar, mai ai 2 opțiuni:

Prioritizarea datoriilor

Este recomandat să stabilești care dintre datoriile pe care le ai sunt cele mai importante, iar pe ele să le achiți primele. Astfel, vei folosi potențialul maxim al banilor disponibili în firmă.

Regula 50-30-20 se aplică și în business

Trebuie să fi auzit de regula 50/30/20 sau am nevoie/vreau/economii. Ea vine de la procentajele pe care trebuie să le acorzi celor 3 categorii de cheltuieli mari din viața ta, sau din business-ul tău. Cum o aplici în lumea afacerilor?

Ei bine, îți recomandăm ca 50% din încasări să fie alocate cheltuielilor esențiale desfășurării afacerii, 30% investițiilor de marketing și dezvoltării ei, iar 20%, pe cât posibil, să fie puși deoparte, pentru momentele în care… ai nevoie de achitarea rapidă a datoriilor.