In Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, cuvantul „gratie” are, printre altele, si sensul de „iertare” si „bunavointa, preferinta, favoare de care se bucura cineva„. In aceste conditii, este destul de usor de intuit ce inseamna perioada de gratie la credit, insa, pentru si mai multa claritate, am decis sa explicam conceptul intr-un articol de sine statator.

Astfel, perioada de gratie acordata de catre institutiile financiare la un credit, fie ca ne referim la banci sau IFN-uri (institutii financiare nebancare) precum Credit.ro, reprezinta durata in care clientul nu va plati dobanda sau ratele datorate. Acest beneficiu este unul dintre cele mai cautate si apreciate de catre clienti, fiind deopotriva si o „marca” a seriozitatii si profesionalismului furnizorului unui asemenea produs.

In general, creditele de investitie pe termen mediu si lung beneficiaza de perioada de gratie, iar, in functie de politicile bancii sau IFN-ului respectiv, aceasta poate fi de la cateva luni pana la 2 ani (Citeste in continuare, pentru a afla care sunt conditiile in cazul unui credit acordat de firma noastra – IFN Imprumut S.A).

Perioada de gratie a fost „inventata” pentru finantarea proiectelor care necesita un timp mai indelungat pentru punerea in functiune si obtinerea de venituri, astfel incat sa permita clientului sa genereze suficient numerar pentru a rambursa ratele si a achita dobanda aferenta finantarii.

Perioada de gratie la Credit.ro – intre 7 zile si 2 ani!

Creditele oferite de catre noi beneficiaza de diferite perioade de gratie, dupa cum urmeaza:

 liniile de credit, creditele cu garantie imobiliara, creditele PFA si cele pentru agricultura – 7 zile la plata dobanzii, fara penalitati;

 creditele tip punte cu perioada de gratie – 7 zile la plata dobanzii si pana la 12 luni la plata ratelor (cu posibilitatea de prelungire pentru inca 12 luni), pe principiul „Iei acum, platesti la anu’!”.

Acest credit se adreseaza atat societatilor comerciale, cat si persoanelor fizice autorizate, plata imprumutului facandu-se la finalul perioadei contractuale. Suma finantata este de pana la 2.000.000 de lei, dobanda este fixa (neinfluentata de ROBOR sau alti indici financiari), iar facilitatea este scutita de orice forma de comision.

Pe langa perioada de gratie la plata dobanzii (7 zile), respectiv a ratelor (pana la 12 luni, in cazul creditului tip punte), IFN-ul nostru da dovada de profesionalism, respect si intelegere fata de client si in multe alte aspecte, dintre care enumeram:

– dobanda fixa, neinfluentata de ROBOR;
– acordarea rapida a creditului (preaprobare in 10 minute, banii in cont in maximum 24 de ore);
– acces NON STOP securizat in cont (prin intermediul serviciului „IFN online”);
– mult mai putine documente necesare decat in cazul accesarii unui credit printr-o banca (doar actele societatii – CUI, Act constitutiv; documentele financiare – ultima balanta si recipisa; si documentele pentru ipoteca – actul de proprietate, cadastrul, intabularea etc.);
– transparenta totala (calculator credit, exemple de calcul, fara costuri ascunse, raspunsul la intrebari frecvente etc.).

In concluzie, te asteptam sa te alaturi si tu celor peste 10.000 de parteneri cu care am colaborat deja, de la infiintarea noastra in anul 2009, si sa devii unul dintre cei peste 500 cu care gestionam o relatie contractuala de succes in prezent!