Preaprobare în 10 minute

Acreditivul Documentar Bancar

Cea mai sigură modalitate de plată

 • Acreditivul reprezintă cea mai sigură modalitate de plată între cele patru părți: exportatorul, importatorul, Intitutia financiara, banca avizatoare

Operatiuni sigure

 • Toate operațiunile prevăzute în acreditiv se desfășoară în condiții de siguranță, confidențialitate, punctuale.
 • Acreditivul oferă sprijin suplimentar prin folosirea normelor internaționale.

Cont Escrow

 • Pentru acest tip de tranzactii pentru o suguranta suplimentare se foloseste cont escrow.
 • Contul Escrow este un depozit colateral care are ca si scop principal protejarea participantilor la tranzactii comerciale.

Părțile implicate într-un acreditiv documentar

Ordonator: cumpărătorul/importatorul cel ce își instructează banca să emită un acreditiv documentar.

Institutie Emitentă: Intitutia / banca instructată să emită un acreditiv documentar şi care își asumă o obligație de plată în numele cumpărătorului.

Banca Avizatoare / Confirmatoare: Banca beneficiarului (vânzătorului), avizează sau confirmă acreditivul documentar către beneficiar, la instrucțiunile băncii emitente.

Beneficiar: partea (vânzător/exportator) în favoarea căruia se emite acreditivulDocumente necesare în cadrul unui acreditiv
Pentru a primi plata contravalorii mărfurilor livrate/serviciilor sau lucrărilor prestate, exportatorul trebuie să prezinte documentele stipulate în acreditiv. Lista documentelor și forma lor sunt deschise negocierii între vânzător și cumpărător și uneori acreditivul conține cerințe de a prezenta documente emise de o parte neutră (terță parte) care evidențiază de ex. calitatea mărfurilor livrate, sau locul de origine a mărfurilor, ca dovadă că mărfurile au fost livrate, acreditivul solicită prezentarea unui document de transport.

Plata sub un acreditiv
Plata în cadrul acreditivului va fi efectuată în conformitate cu condițiile de plată stipulate în acreditiv.


Acreditivul este un instrument de plată, folosit de către exportatori și importatori, pentru derularea unor tranzacții (bancă) în vederea achiziționării unor bunuri/servicii și achitării acestora în condițiile stabilite prin clauzele contractuale.

Credit.ro vă oferă consultanță pe tot parcursul efectuării tranzacțiilor de import sau de export. Vă vom informa prompt și clar, deasemenea, cu privire la alegerea modalității de plată potrivite, riscuri, grad de complexitate și costuri generate.

 • Suma: Va fi stabilită în funcție de condițiile contractului de achiziționare a bunurilor/ serviciilor.
 • Termenul: Se va determina pentru fiecare caz în parte.
 • Monedă: LEI

Acreditivele se supun Regulilor şi Uzanţelor Uniforme, Publicaţia 600 a Camerei Internaţionale de Comerţ de la Paris (revizia 2007).

Beneficiile dvs. ca importator
Puteți solicita certificate de calitate, certificate de cantitate emise de firme constatatoare.
Beneficiați de certitudinea că veți achitați, atunci când bunurile v-au fost trimise conform condițiilor stabilite (loc, perioadă, etc)..

Beneficiile dvs. ca exportator
Acredivitul vă conferă protecție și certitudine, deoarece este cea mai sigură metodă de plată.
Banca importatorului își asumă angajamentul de a achita la vedere sau la termen contravaloarea bunurilor vândute, dacă și dvs. îndepliniți condițiile amintite în acreditiv.

Condiții față de exportator
Este esențial ca exportatorul să fie înregistrat în concordanță cu legislația RM în vigoare.
Experiența de lucru în domeniu reprezintă un aspect important.
Exportatorul trebuie să aibă și să prezinte contractul încheiat cu compania străină în ceea ce privește importul de mărfuri.
Exportatorul trebuie să fie capabil să-și susțină datoria cu încasări financiare suficiente.

Contacteazǎ-ne
ACUM!
Acoperire Naţionalǎ!
Call Center
021.796.7777


Avantaje:


 • Acreditivul reprezintă cea mai sigură modalitate de plată între cele patru părți: exportatorul – importatorul (deoarece exportatorul își încasează 100% suma datorată de către importator, iar importatorul are siguranța că obligațiile sale de cumpărare se desfășoară în mod corect), bancă emitentă (banca permite plata numai în cazul în care exportatorul a respectat toate prevederile din acreditiv), banca avizatoare (avizează sau confirmă acreditivul documentar către exportator, la instrucţiunile băncii emitente.).
 • Toate operațiunile prevăzute în acreditiv se desfășoară în condiții de siguranță, confidențialitate, punctuale.
 • Acreditivul oferă sprijin suplimentar prin folosirea normelor internaționale
 • Folosirea acreditivului ca mijloc de plată asigură adaptabilitate în ceea ce privește schimburile internaționale.
 • Efectuarea plăților se realizează numai prin acte conforme termenilor și condițiilor stipulate în acreditiv.
 • Sunt îmbunătățite tranzacțiile pentru o gamă largă de cereri solicitate de către exporatori, și anume: revolving, plată la vedere, plată la termen, și altele.
 • Prin folosirea acreditivului, nu ai de ce să îți faci griji în ceea ce privește riscul financiar, comercial, politic, deoarece ești protejat din acest punct de vedere
 • Aveți garanția că toate prevederile contractului, precum și alte înțelegeri, vor fi respectate!
 • Tipurile de acreditive:

 • Acreditivul irevocabil (garantează acoperirea riscurilor comerciale)
 • Acreditivul irevocabil confirmat (garantează suplimentar, acoperirea riscului de insolvabilitate a băncii emitente, precum și a riscurilor de țară – politice și de transfer, în cazul în banca avizatoare activează în altă țară decât cea a băncii emitente. Puteți alege între acreditivul cu plată la vedere, la termen, prin acceptare, prin negociere, în funcție de prevederile contractuale.)
 • Acreditivul stand-by (are o perioadă mai mare pentru efectuarea plății)